Welcome
to Carmenta

We are in the process of building a new
carmenta.com experience. In the meantime,
feel free to browse our current website.

us fr de
Carmenta_Career.jpg

Career

Projektledare IT – Carmenta Public Safety

Carmenta är ett växande mjukvaruföretag som utvecklar informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö. Våra produkter och lösningar används till exempel i avancerade ledningssystem för försvar och blåljusmyndigheter samt i offentliga webbportaler där det ställs stora krav på prestanda och pålitlighet. Vi är ca 100 anställda på Carmenta med kontor i Göteborg (HQ), Stockholm, Frankrike, Tyskland och Spanien.
Vi erbjuder dig möjligheten att få arbeta i ett väletablerat företag med teknologiska lösningar i framkant som räddar liv. I över 30 år har vi utvecklat den teknik som driver företaget framåt. Förutom en roll som ger dig ett stort inflytande på din dagliga verksamhet kommer du att få arbeta i ett företag fullt med framåtanda, energi och hög kompetens. Vi sitter i fina lokaler mitt i centrala Göteborg.


Vi söker nu en vass projektledare till vår Professional Services avdelning inom Public Safety med placering i Göteborg.

Roll och ansvar 

En ambulans med påslagna blåljus och sirener susar snabbt fram genom trafiken för att undsätta en människa i nöd. Känslan du får när du inser att det faktiskt är ditt team och du som bidragit till ambulansens snabba uttryckning är helt underbar! Samhällsnyttan är verkligen påtaglig när man jobbar med teknik som faktiskt räddar liv. Vår applikationssvit sträcker sig ända från samtalet in från den nödställde, till operatörerna, ambulansförarna och information till allmänheten.
I rollen som projektledare kommer du att ha det övergripande ansvaret för budget och lönsamhet för våra projekt. Du brinner för att förstå kundens krav, kunna disktuera och förhandla med kund samt se nya affärsmöjligheter. Rollen innebär i stort att planera, koordinera och leda leverans- och utvecklingsprojekt så att kundens förväntningar möts. Vidare är du kommunikativ, har ett strukturerat arbetssätt och är van vid att ha flera bollar i luften, samtidigt som du är beslutsam och vet hur man prioriterar rätt. Att ligga steget före, se en utmaning i att lösa problem samt bana väg för dina kollegor så att de kan utföra sina arbetsuppgifter på bästa sätt är viktiga parametrar. Som projektledare hos oss kommer du även att ha en coachande roll gentemot teamet du ansvarar för. Teamen består av utvecklare, produktägare samt testare som tillsammans ser till att leverera smarta lösningar med mesta möjliga affärsnytta för våra kunder. Vi lägger stor vikt på din personlighet och att du har ett positivt förhållningssätt och ser möjligheter i förändringar av organisation och arbetssätt. 

Ambulances_ResQMobile.jpg

Din profil

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • Har en högskoleexamen med inriktning mot IT, exempelvis systemvetare, dataingenjör, dataekonom eller annan likvärdig utbildning.
  • Har minst 3 års erfarenhet av projektledning, gärna teknisk projektledare med erfarenhet av att leda och implementera system.
  • Behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.

Följande erfarenheter är meriterande:

  • Tidigare arbetat med utvecklings- och leveransprojekt 
  • Erfarenhet av projektmetodik, förändringsledning samt kravhantering
  •  En ledande roll och/eller konsulterfarenhet
  • Intresse för IT och teknik

Som person är du noggrann, kreativ och kvalitetsmedveten samt har en förmåga att driva åtaganden i mål. Du ska även ha erfarenhet av att både arbeta självständigt och att leda andra. Viktiga egenskaper i rollen är att du är kommunikativ, öppen och gillar att bygga relationer både internt och externt. Rollen kan innebära resor i mindre omfattning.

Intresserad?

Frågor om tjänsten besvaras av Noor Al-Hashimi Olsson på 0722-335922, Head of Professional Services, Carmenta Public Safety. 
Var vänlig skicka ansökan och CV till employment@carmenta.com. Vänligen ansök snarast då urval sker löpande.