Welcome
to Carmenta

We are in the process of building a new
carmenta.com experience. In the meantime,
feel free to browse our current website.

us fr de
Carmenta_Career.jpg

Careers

Mjukvarutestare som räddar liv! 

Carmenta är ett växande mjukvaruföretag som utvecklar informationsteknik för verksamhetskritiska system i en internationell miljö. Våra produkter och lösningar används till exempel i avancerade ledningssystem för försvar och blåljusmyndigheter samt i offentliga webbportaler där det ställs stora krav på prestanda och pålitlighet. Vi är ca 100 anställda på Carmenta med kontor i Göteborg (HQ), Stockholm, Frankrike, Tyskland och Spanien.

Vi söker medarbetare till vår utvecklingsavdelning inom Public Safety med placering i Göteborg.

Vi erbjuder dig möjligheten att få arbeta i ett väletablerat företag med teknologiska lösningar i framkant som räddar liv. I över 30 år har vi utvecklat den teknik som driver företaget framåt. Förutom en roll som ger dig ett stort inflytande på din dagliga verksamhet kommer du att få arbeta i ett företag fullt med framåtanda, energi och hög kompetens.

Siren.png
 
Vår kundbas består av välkända SOS Alarm och Sjöfartsverket, samt ett flertal kunder runt om i världen. Vi sitter i fina lokaler mitt i centrala Göteborg. Arbetsuppgifter En ambulans med påslagna blåljus och sirener susar snabbt fram genom trafiken för att rädda en människa i nöd. Känslan när du inser att det faktiskt är du som bidragit till ambulansens snabba uttryckning är helt underbar! Samhällsnyttan är verkligen påtaglig när man jobbar med teknik som faktiskt räddar liv. Vår applikationssvit sträcker sig hela vägen via samtalet från den nödställde, till operatörerna hos SOS Alarm, till ambulansförarna och information till allmänheten.Vi kan och gör allt inom publik säkerhet!

Som testare kommer du vara en viktig kugge i våra agila utvecklarteam som tar fram och underhåller mjukvara till samhällskritiska system inom 112-hantering, såsom vår prisbelönta produkt Carmenta CoordCom. Inom avdelningen finns både utvecklare och testare som tillsammans ser till att vi levererar mjukvara av högsta kvalité i rätt tid. Vi erbjuder en intressant, kul och lärorik miljö där fingertoppskänsla och noggrannhet är avgörande för framgång.

Du kommer bl.a. jobba med:

 • Testplanering och framtagande av testfall som kan vara:

   - Manuella tester
   - Automatiska tester
   - Utforskande tester
   - Prestandatester

 • Testexekvering och analys av resultat
 • Framtagande av förbättringsförslag baserat på analys av testresultat 

Din profil

Du som söker har ett brinnande intresse inom området testning tillsammans med en vilja att hela tiden lära dig nya saker. Du jobbar bra i team, och tycker om att ditt arbete spelar roll på riktigt! Du är duktig på att hitta lösningar och förmedla dessa i tal och skrift på både svenska och engelska. Är du dessutom intresserad av att förenkla och förbättra saker i din vardag ser vi det som ett stort plus.

Vi ser att du har följande egenskaper:

 • Du drivs av att hitta fel och att säkerställa kvaliteten i varje sprint och inför leverans.
 • Du har stort intresse och vilja att förbättra kvalitetssäkrande arbete på ett systematiskt sätt i syfte att uppnå hög kvalitet på ett effektivt sätt.
 • Du har erfarenhet av att skriva automatiska tester och har kunskaper i C#.
 • Du har stor vilja att utveckla dig själv och din omgivning och tar stort ansvar för helheten.
 • Du har god förmåga att arbeta självständigt men även att samarbeta med andra.
 • Du är noggrann i ditt arbete och bra på att hålla tidplaner.

Följande egenskaper är meriterande, men absolut inte avgörande:

 • Erfarenhet av Windows-miljö (Visual Studio, C#/.NET, TFS)
 • Agil utveckling
 • SQL (Sql Server)
 • ISTQB - certifiering

Intresserad?

Skicka din ansökan med CV till employment@carmenta.com. Ansök snarast då urval sker löpande. 

Varmt välkommen med din ansökan!